banner_background_1440x200

Kundcase - Oxel Entreprenad

VI är nyfikna på Christer Pellijeff på Oxel Entreprenad

Vi fångar Christer på Oxel Entreprenad en dag när han
sätter sig i bilen och är på väg till Bromma där det finns ett pågående projekt.

Vi är lite nyfikna på denna entreprenör med säte i Tullinge som verkat hela 30 år i branschen. Positivitet och nyfikenhet är två egenskaper som tagit honom långt inser vi tidigt in i samtalet. 

Oxel Entreprenad tar ofta över en styckad tomt och tar den genom grovplanering och finplanering med allt vad det innebär som sprängning, spåntning, utlastning och mycket mer. De jobbar med allt från villor till större hus, från radhus till kommersiella byggnader. Christer är en person som gillar att ha koll på alla delarna i sitt jobb och också kunna vara delaktig i momenten.

LÄS KUNDCASE

Han har inga problem att hoppa in i maskinerna och göra delmomenten själv och det är troligtvis därför planeringen oftast går i lås.  Detta gör att han hela tiden utvecklas, förbättrar arbetsmoment och hittar ny teknik. Problemen dyker upp som möjligheter och som i de flesta fallen går att lösa på ett bra sätt. Christer berättar att många i branschen lätt fastnar i ett märke eller modell, själv är han inte rädd för att prova nya maskinmärken och leverantörer. Det är ett sätt att hela tiden uppdatera sig och lära känna ny teknik.

Genom åren har han jobbat en hel del med SITECH. Mestadels genom deras utrustning från Trimble men också genom att han tagit konsulthjälp med delar i projekt som modellarbeten (Trimble Business Center). Dessa har utformats efter Christers önskemål. Här har han kunnat spara både tid och vara mer effektiv. Han gillar Trimbles utrustning för att den utvecklas på ett smart sätt och åt ett håll som han själv gillar.

Supporten är bland det viktigaste hos en leverantör”, tycker Christer. ”Vi har inte tid att stå stilla i tre timmar och vänta på ett samtal. Får man problem så finns SITECH-supporten alltid till hands”, säger Christer. Firman gör idag till största delen entreprenadjobb. Allt rullar på och kunderna ringer i telefonen.

Christer har byggt upp ett gediget kontaktnät med partners genom åren. De vet att Oxel levererar hög kvalitet i sina uppdrag. ”De vet vad de får om de anlitar mig och ofta tar jag hela entreprenaden så jag kan hålla koll på helheten”, berättar Christer som också talar varmt om Trimble Earthworks vågsystem (integrerad våg) kopplad direkt till skärmen där man kan följa lastningarna i realtid.

Jag har i många år sagt att jag skulle vilja ha vågsystemet på skärmen och när detta kom ut från Trimble så var det inget att tveka på”, säger Christer och fortsätter: ”Det är väldigt smidigt att få data direkt i handen och vågsedlar när man håller på med intern och utlastning”. Han bekräftar att detta är till stor hjälp när det gäller att lasta rätt mängd och utnyttja full kapacitet i körningarna. Dessutom flikar han in att med Trimbles vågsystem och utrustning kan han känna sig trygg med en kort introduktion till en mer oerfaren maskinist. Trimbles teknik sköter resten galant.

En entreprenör behöver ju också se framåt och Oxel entreprenad ser stora fördelar med Augmented Reality och ser detta som ett naturligt steg i maskinparken. Christer ser möjligheten att visa kunder och samarbetspartners hur projektet ser ut när det är klart redan före start men också att använda som underlag under processen och förklara vissa delar av arbeten mer konkret osv. ”Det här blir troligtvis nästa steg och jag är väldigt sugen att testa detta”, säger Christer.

Christer behöver nu rusa iväg till ett av sina pågående projekt där de gör entreprenaden för en radhuslänga. Efter att ha hört om Oxels pågående projekt förstår vi att det är bra att ha 30 år i bagaget för att hitta bästa möjliga väg framåt för den blivande husägaren. 

Vill du läsa om maskinstyrning och vågen som Christer nämner i artikeln?