banner_2345g_1440x200

2G, 3G, 4G & 5G-nät

Information om modem och uppkoppling till internet med kommande förändringar i 2G-,3G-, 4G-, 5G-nät. 

Den generella tekniken som används för uppkoppling och dataöverföring via nätet uppdateras löpande och inom snart framtid kommer de nya näten, 5G, att börja användas tillsammans med 4G-näten som uppdateras och med det kommer de äldre 2G- och 3G-näten att fasas ut för att till slut helt stängas ner. 

Vad och hur påverkar det er som kund med Trimbleutrustning?

MER INFORMATION

Vi vet att det både inom mätbranschen (mättekniker) och maskinstyrning idag finns många äldre varianter av inbyggda modem i de utrustningar som finns.

På mätsidan finns bla modellen TSC3 som inte kommer att ha stöd för den nya tekniken. Tur då att det finns uppdaterade modeller redan nu som är klara för att hantera den nya tekniken bla TSC5, TSC7 m fl, så passa på att framtidssäkra redan idag.

När det kommer till maskinstyrning så finns det många maskiner med modemet SNM940 och detta modem kommer heller inte kunna fungera i de nya 4G- och 5G-näten.

Uppföljare och alternativ som finns idag för att framtidssäkra er maskinstyrningsutrustning är SMN941 samt Sierra som vi sedan ca 3 år tillbaka levererar till våra system.

Har ni frågor om vad ni äger idag, vad ni behöver göra eller generellt har en fråga, kontakta oss så hjälper vi er.